Stacks Image 458
Stacks Image 455
Stacks Image 464
Stacks Image 461
Stacks Image 470
Stacks Image 467
Stacks Image 5078

LESSEN - CORREPETITIE:
CORREPETITIE

Als pianist en klavecinist geef ik correpetitie aan (semi-) professionele zangers, blazers en strijkers. In een één-op-één situatie coach ik bij mij thuis vanachter de vleugel of het klavecimbel. Ik heb een sprankelende Schimmel vleugel in 441 Hz en een 2-manualig klavecimbel in 415 Hz ter beschikking voor de correpetitielessen.
DOELSTELLING
Doelstelling is om:
1. nieuw repertoire in te studeren
2. tot een goede klank en goed samenspel te komen
3. met vertrouwen naar een concert of auditie toe te werken
4. muziek te maken

Stacks Image 3312
ERVARING
Naast het spelen met vaste samenspelpartners ben ik tijdens mijn conservatoriumopleiding reeds begonnen met het structureel begeleiden van complete hoofdvakklassen: zang, cello, klarinet. Door mee te gaan naar hoofdvaklessen heb ik waanzinnig veel geleerd over samenspel. De lessen liedbegeleiding, van blad spelen voor pianisten en de liedklas van Thom Bollen waren bijzonder waardevol. Dit geldt ook voor de masterclasses zang van Carolyn Watkinson en Marianne Blok, de masterclasses cello van Elias Arizcuren en de masterclasses kamermuziek van Charles-André Linale en Kyoko Hashimoto. Inmiddels heb ik een breed repertoire opgebouwd voor samenspel met vrijwel alle melodieinstrumenten.

ZANGERS
Mijn grote specialiteit is het werken met zangers. Dat doe ik wekelijks en zangers blijven bij mij terugkomen. De feedback die ik krijg is dat mijn spel mooi gevonden wordt, dat zangers heel natuurlijk ruimte voelen om te ademen en dat mijn aanwijzingen waardevol zijn. Daarnaast waarderen zangers erg mijn taalgevoel en talenkennis (frans, duits, engels). Ik beleef een taal sterk vanuit de klank en ik ben scherp op uitspraak en betekenis voor de muziek. Om meer te leren over Franse liedteksten, die ik schitterend vond klinken, heb ik 2 jaar Franse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Nu is mij veel sneller duidelijk waar ze over gaan. Luistervoorbeelden zijn te vinden onder het kopje Uitvoerend.

OP LOCATIE
Ik ben ook bereid om de correpetitie op locatie te verzorgen. Tevens ben ik in te huren om op audities en/of concerten te spelen of mee te werken aan een opname. In stressvolle situaties ben ik een rots in de branding en betrouwbaar in mijn spel.



Contact • Voor vragen en boekingen, klik hier.