Stacks Image 112
Stacks Image 102
Stacks Image 154
Stacks Image 116
Stacks Image 164
Stacks Image 157
Stacks Image 5064

UITVOEREND:
PIANO

Stacks Image 176
Mijn eerste en grote liefde is de piano. Reeds als klein kind wist ik dat ik beroepsmusicus wilde worden. Mijn basisopleiding kreeg ik van mijn tante Ingrid Driedonks. Mijn ouders zorgden voor een stimulerende omgeving waarin veel naar muziek geluisterd werd. Toen ik 14 jaar was schaften zij de Schimmel vleugel aan waar ik nu nog steeds op speel. In mijn familie komen diverse beroepsmusici voor.
CONSERVATORIUM:
Het conservatorium doorliep ik in Utrecht. De eerste fase van de opleiding, die opleidt tot docerend musicus, volgde ik pianolessen bij Alwin Bär en methodieklessen bij Willy Muller-van Doorn. In de tweede fase, die opleidt tot uitvoerend musicus, studeerde ik piano bij Kyoko Hashimoto. In deze master heb ik mij gespecialiseerd in 20e-eeuwse kamermuziek. Daarnaast heb ik pianolessen gevolgd bij Mattheus Smits en masterclasses bij Willem Brons en Boris Berman.

REPERTOIRE EN FAVORIETE MUZIEK:
Als beroepsmusicus speel ik muziek uit alle periodes van de klassieke pianoliteratuur. Grote voorliefde heb ik voor muziek uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Beeldende kunst en literatuur uit diezelfde periode spreken mij ook erg aan. Favoriete componisten zijn o.a. Claude Debussy, Maurice Ravel, Dmitri Shostakovich, Olivier Messiaen, Francis Poulenc, Benjamin Britten, Paul Hindemith en Alexandr Skrjabin. Daarnaast laat ik me graag verrassen door componisten van nu (zie 'Nieuwe Muziek').

SPECIALITEIT:
Mijn grote specialiteit ligt in samenspel. Van duo tot nonet, met zangers, blazers en strijkers, voel ik mij als een vis in het water. Solorepertoire verweef ik graag in samenspelprogramma’s.
CONTACT:
Neemt u voor vragen en boekingen contact met mij op.

Stacks Image 224

3 beroepspianisten achter één vleugel:
Laura Hölzenspies met tante
Ingrid Driedonks en oom Han Driedonks

GELUIDSFRAGMENTEN

• Ludwig van Beethoven: Sonate nr. 4 opus 7 in Es gr.t.
deel II Largo con gran espressione
(Live opname eindexamenconcert 9 juni 1999
Fentener van Vlissingenzaal, Gebouw voor Kunsten & Wetenschap, Utrecht)

• Alexandr Skrjabin
Etude opus 8 nr.11
(Live opname eindexamenconcert 9 juni 1999
Fentener van Vlissingenzaal, Gebouw voor Kunsten&Wetenschap, Utrecht)

Stacks Image 269
Stacks Image 276
Stacks Image 309
Stacks Image 5104
Stacks Image 5106
Stacks Image 5108
Stacks Image 5110
Stacks Image 5112