Stacks Image 420
Stacks Image 415
Stacks Image 426
Stacks Image 423
Stacks Image 432
Stacks Image 429
Stacks Image 5074

UITVOEREND:
NIEUWE MUZIEK

Stacks Image 2847

Wat is er spannender dan nieuwe muziek te leren kennen en uit te voeren? Door de jaren heen heb ik veel met componisten van nu gewerkt. Ik heb me laten verrassen en met veel enthousiasme heb ik bijzondere, nieuwe composities ten gehore mogen brengen. Het werken met de componisten zelf geeft een compleet nieuwe dimensie aan het interpreteren van de muziek.


VEELZIJDIG
De veelzijdigheid die van de uitvoerenden gevraagd wordt, wordt soms ook gevraagd van de componisten. Het Tierkreis Ensemble, in 1999 opgericht door blokfluitiste Theresa Burton en actief tot haar vertrek naar het buitenland, heeft aan diverse componisten de opdracht gegeven een werk te componeren of te arrangeren. Het ging wel om een bijzondere bezetting: blokfluit, altviool, piano, harp en slagwerk. O.a. Nuno Côrte-Real, Dimitris Andrikopoulos, Bouke Feleus en Jaap Visser hebben zich hieraan gewaagd en zijn daar, wat mij betreft, bijzonder goed in geslaagd.

• Bouke Feleus
“De Somnio Scipionis - Rosanitsa”
gespeeld door het Tierkreis Ensemble, Live opname in de Engelse Kerk te Amsterdam op 1 maart 2002.
Het Tierkreis Ensemble bestaat uit:
Theresa Burton – blokfluit
Karen de Wit – altviool
Laura Hölzenspies – piano
Marieke Schoenmakers – harp
Rutger Schehrer – slagwerk


Naast het schrijven voor verschillende bezettingen, tonen sommige componisten ook hun veelzijdigheid door in verschillende stijlen te schrijven. Bijzonder vind ik dat deze componisten, ongeacht de stijl, zeer herkenbaar zijn in hun muziek. Dit geldt onder meer voor Joris Holtackers en Lionel Ziblat.
LIONEL ZIBLAT
Met Lionel Ziblat heb ik een samenwerking die teruggaat tot halverwege het conservatorium. In 2011 heb ik twee van zijn composities opgenomen in de Leeuwenberghkerk te Utrecht, samen met hoboïst Eduardo Olloqui. Deze opname is hieronder te beluisteren. De opname werd gemaakt door Studio Sonopoly; de editing en mastering zijn door Lionel Ziblat zelf gedaan.
• Lionel Ziblat - “A Hug from my officer”
Eduardo Olloqui - hobo, Laura Hölzenspies - piano Opname Studio Sonopoly, Leeuwenberghkerk Utrecht, maart 2011. Editing & mastering Lionel Ziblat
• Lionel Ziblat - “The Ska is the limit”
Eduardo Olloqui - hobo, Laura Hölzenspies - piano Opname Studio Sonopoly, Leeuwenberghkerk Utrecht, maart 2011. Editing & mastering Lionel Ziblat
(De geluidsfragmenten op deze pagina
zijn gepubliceerd met
toestemming van de componisten.)

Links
Op de pagina
Links vindt u de websites van de diverse componisten.

Contact
Componisten en ensembles voor nieuwe muziek zijn van harte welkom om
contact met mij op te nemen.