Stacks Image 2990
Stacks Image 2987
Stacks Image 2996
Stacks Image 2993
Stacks Image 3002
Stacks Image 2999
Stacks Image 5054

OVER TOUCHER MUZIEK

Toucher Muziek is de officiële website van Laura Hölzenspies.

Toucher Muziek is de bundeling van mijn werkzaamheden als musicus en mijn activiteiten en kwaliteiten op het gebied van communicatie en organisatie in de muzieksector. Alles draait om ‘Toucher’: het aanraken.

Stacks Image 186
Het toucher van de pianist en de klavecinist bepaalt in grote mate de klank en de expressie van de muziek. Mijn streven is om middels de klank de toehoorder te raken en de zeggingskracht van de muziek over te brengen. Musicus en toehoorder hebben beiden een actieve rol in het eindresultaat; zij kunnen elkaar in beweging / beroering brengen door het beleven van klank en emotie.

In de samenwerking met mijn collega-musici komt het toucher ook tot uitdrukking. Niet alleen in klankschoonheid, maar ook in timing, adem en trilling. Mijn sensitiviteit voor trilling en mijn passie voor samenspel maken mij een bevlogen kamermuziekspeler. Zangers waarderen daarbij erg mijn taalgevoel en talenkennis (frans, duits, engels). Informatie over mijn vaste ensembles vindt u op de pagina's onder Uitvoerend.

Toucher is ook het enthousiasmeren van mensen. Dit element komt sterk naar voren in het contact met pianoleerlingen en in het coachen van zangers (correpetitie). Deskundigheid, techniek en een stimulerende houding werpen hun vruchten af.

Door werkervaring in de fondsenwerving buiten de muziek, opgewerkt van administratieve kracht tot manager van een afdeling Datamanagement, heb ik kwaliteiten kunnen ontwikkelen als procesmanager die ik sinds enkele jaren inzet ten behoeve van de muzieksector. Eerst was daar het Project Innovatie Beroepspraktijk bij de KNTV. Nu is het tijd voor Toucher Muziek met projecten op het gebied van advies, onderzoek en organisatie. Doelstelling is om middels ‘Toucher’, in dit geval communicatie, een bijdrage te leveren aan een bewuste en ondernemende houding van musici, alsmede om de activiteiten, kwaliteiten en noden van musici onder de aandacht te brengen. Voor CV en referenties verwijs ik u naar mijn LinkedIn profiel.

VRIJE TIJD
…en is Toucher ook van toepassing op mijn vrijetijdsbesteding? Zeker! Toucher zit in vriendschappen en ontmoetingen, in geraakt worden door verhalen (boeken, films), in contact met water bij het zwemmen en aquaspinnen, in contact met de elementen, geluiden en geuren tijdens (berg)wandelingen, fietstochten, schaatsen en in de smaak en geur van lekker eten.

Ik nodig u uit om rond te kijken op mijn website en contact met mij op te nemen voor vragen, aanmelden voor nieuwsberichten / concertaankondigingen en eventuele samenwerking. Ik ben onder meer inzetbaar voor concerten, het begeleiden van audities, lessen, coaching en voor opdrachten als onderzoeker, zakelijk leider, organisator van workshops en evenementen. Ik voel me erg thuis in een internationale omgeving.

Stacks Image 149
Stacks Image 5102